11 túlélési tipp az ünnepekre babaváróknak és kisgyerekeseknek

mommy_mia_blog_11_tulelesi_tipp.jpg

1. Ami a legfontosabb: ne izgasd magad! Senki nem várja el Tőled, hogy minden flottul menjen, csillogjon-villogjon a lakás, és ötfogásos ünnepi ételeket szolgálj föl. Ha babát vársz vagy nemrég szültél, Neked is és a picinek is a legfontosabb a nyugalom. Mindenki meg fogja érteni, ha valami hibádzik, sőt, inkább késztetést érez majd, hogy segítsen. Úgyhogy nyugi, és inkább fogadj el most minden segítséget!

2. Ha valami balul sülne el, inkább nevess rajta! Hidd el, jobban jársz egy jóízű nevetéssel, mintha minduntalan a kezedet tördelnéd.

3. Ajándékok után sem kell rohangásznod, a legegyszerűbb, ha vásárlási utalványt vagy ajándékutalványt veszel a szeretteidnek. Éppúgy fognak örülni neki, mintha a lábadat lejártad volna - és a tetejébe esetleg nem is az ízlésüknek megfelelő holmit kapják.

4. Gyerekeknek persze nem jó az utalvány. Ők imádnak csomagot bontogatni, és azonnal megkaparintani a benne levő izgalmas dolgokat, így ha nagyobb kismanó van a családban, egyszerűen rendelj online valamit, vagy kérd meg az egyik családtagodat, legyen szíves ezt és ezt, itt és itt beszerezni.

5. Az ajándékok időt rabló csomagolása helyett használj ezúttal karácsonyi ajándék tasakokat!

6. Egész csepp babának még nem érdemes ajándékot vásárolni, épp elég, ha a kezébe adsz valamit, amivel játszhat. Lehet ez színes műanyag doboz vagy valamilyen kisebb fakanál. A lényeg az, hogy lásson maga körül Téged, mégpedig jókedvűen. Tegyél fel valami jó kis zenét, és máris megvan az alaphangulat.

mommy_mia_blog_11_tulelesi_tipp_3.jpg

7. Feltétlenül szerezz be elemeket, nehogy épp karácsonykor fogyjon ki a szeretett régi játékból, mert ennek óriási elkeseredés lehet a vége. Arról nem is beszélve, ha egy ajándékba kapott játékhoz felejtettél el elemet venni!

8. Ha túl sok ajándék gyűlt össze - mert iszonyú előrelátó módon csak gyűjtögetted a cuccokat hónapok óta, szemezgess belőlük, ne adj mindent oda most, egyszerre. Jól fog jönni egynémely ajándék egy kisebb betegség esetén, esetleg az irtózatos hidegben (hófúvással egybekötve), amikor például elmarad a várva várt séta vagy szaladgálás a szabad levegőn, és szobafogságra lesz ítélve a család.

9. Ha egy családtag méretesebb ajándékot kap, csomagold be sima barna csomagolópapírba, és hagyd, hogy szemed fénye telerajzolja a papírt. Sőt, kérd meg rá! Még nagyobb lesz a megajándékozott öröme e hallatlan kreativitás láttán.

10. A karácsonyfára – bármily hangulatos is – ne tegyél gyertyákat, inkább lámpafüzért, mert egy kisgyerek mellett nehezebb szemmel tartani a fát.

11. És végül, gondolj azokra a gyerekekre, akiknek nincs családjuk, vagy akiknek ugyan van, de szüleiknek nincs lehetősége karácsonyi ajándékot vásárolni nekik. Kisgyereked megunt játékait tedd be egy cipősdobozba, és juttasd el a gyűjtőhelyekre december 19-ig. Ha egy kis édességet is teszel mellé, még nagyobb lesz az örömük. További tudnivalókért klikk ide: ciposdoboz.hu

Jutka
Mommy Mia

A bejegyzés trackback címe:

https://mommymia.blog.hu/api/trackback/id/tr736986191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MOMMY MIA BLOG

Elérhetőség

Weboldal: www.mommymia.hu
E-mail:   hello@mommymia.hu

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • kiraka®t: @Mommy Mia: de örülök!!! :) ezek a hormonok... képes vagyok most is elpityeredni magam örömömben!!... (2014.12.24. 12:50) Tevejárás és társai
  • Mommy Mia: @kiraka®t: Szió! És IGEEEEN! Figyelt rám, illetve ránk. Karácsony miatt csütörtök helyett ma kelle... (2014.12.23. 20:14) Tevejárás és társai
  • Mommy Mia: @Hellgu88: Szia Hellgu! Neked is nagyon köszönöm, hogy írtál, bár sajnálattal olvastam a Veled tör... (2014.12.23. 19:51) Tevejárás és társai
  • Mommy Mia: @Minimo Boldogbaba: Szia Minimo! Nagyon köszönöm, hogy írtál! Képzeld, ma délelőtt voltunk mindenf... (2014.12.23. 19:35) Tevejárás és társai
  • kiraka®t: Szia Kata! Én is 37 hetes kismama vagyok. Kb. 2 hete nálunk is ez volt a helyzet... megijedtem és ... (2014.12.23. 00:37) Tevejárás és társai
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása